Laddstolpar i Nybro

För att minska vår påverkan på klimatet och miljön bör vi alla börja köra elbilar. Med en elbil kan man ta sig runt utan att skada omgivningen med dåligt utsläpp, samtidigt som man sparar pengar.

En elbil kostar nämligen bara cirka 2 kronor/mil, medan bilar som använder diesel eller etanol kostar mer. För att dagligen kunna köra elbil behöver man installera laddstolpar, något som vi på Elektrikerna i Nybro är proffs på.

Få din kostnadsfria offert

Vi återkommer inom kort

Vilken typ laddstolpar passar bäst?

Vad för typ av laddstolpar man bör köpa beror helt enkelt på vad de ska användas till. Om laddstolparna ska användas på egna tomten eller på jobbet behövs en laddstolpe som under natten laddar elbilen på låg effekt.

Om laddstolpar ska installeras i mer offentliga miljöer, så som i parkeringsgarage, är så kallade destinationsladdare det bästa alternativet. Dessa laddstolpar är skapade för att tåla allt från försök till förstörelse till extremväder. Den effekt som destionationsladdare laddar elbilen med beror på hur mycket effekt som finns tillgänglig, om flertalet bilar är inkopplade på elnätet laddas elbilen på en lägre effekt.

Den sista typ av laddstolpar som existerar är snabbladdare. Snabbladdare är laddstolpar som används för att ladda elbilen snabbt. De gör detta genom att ladda elbilen med direktström som laddar bilen snabbare än vanlig växelström. Snabbladdare installeras på platser med kort besökstid, som till exempel vägkrogar och rastplatser.

Vilken typ av laddstolpe som just din elbil har behov av spelar ingen roll, vi är experter på alla sorters laddstolpar.

Stöd och investeringsbidrag till laddstationer vid installation av laddstolpar

Naturvårdsverket ger sedan 1 januari 2018 ut bidrag till privatpersoner som får laddstolpar installerade på sin tomt. Det som krävs för att få bidraget är att installationen gjordes 1 januari eller senare, och att den som ansöker om bidraget äger fastigheten eller har nyttjanderätt av fastigheten där laddstolpar installerats. Bidraget uppgår till max 10 tusen kronor för varje fastighet man ansöker bidrag för, och täcker 50 procent av utrustningskostnaden och 50 procent av installationskostnaden.

Våra tjänster

kontakta oss

Vår adress:

Madessjövägen 3, 382 45 Nybro

Ring oss:

0481-49 60 00

Hur mycket kostar ditt projekt?